23 квітня 2020 р. виповнилося 90 років від дня народження відомого вченого в галузі економічної науки, доктора економічних наук, професора  Рижкова Василя Григоровича. Народився майбутній вчений в с. Дівиця Усманського р-ну  Липецької обл. в сім'ї селян. В 1949 р. закінчив Усманський сільсько-господарський технікум та поступив до Воронежського сільськогосподарського інституту на агрономний факультет, який закінчив у 1945 році. Працював агрономом в Орловській обл. з 1954 по 1961 рр. В 1961-1964 рр. навчався в аспірантурі Науково-дослідного інституту тваринництва лісостепу та полісся УССР (нині Інститут тваринництва НААН) відділу економіки. В 1964 р. успішно захистив кандидатську дисертацію. Далі працював на посадах молодшого, наукового та старшого наукового співробітника, завідувача відділу виробництва яловичини Інституту тваринництва, а також доцентом кафедри економіки і організації Харківського зооветеринарного інституту.
  В 1982 р. захистив докторську дисертацію за темою "Інтенсифікація і організація виробництва яловичини", а в 1991 р. йому присвоєно вчене звання професора. Василь Григорович успішно поєднував наукову діяльність з педагогічною. Відомий спеціаліст з розробки та організації спеціалізованих господарств по виробництву яловичини, він заснував наукову школу, представники якої і в теперішній час працюють над стратегічними напрямами розвитку  вітчизняного тваринництва.
  За період 1991-2011 рр. професором Рижковим В. Г. було підготовлено 15 кандидатів та 2 доктори економічних наук. Його науковий доробок складає більш ніж 300 наукових робіт, нагороджений численними почесними грамотами та подяками.
  Світла пам'ять про видатного вченого, талановиту та неординарну людину живе в серцях і працях його учнів та близьких.

Пошук по сайту

Оголошення

 Ми у соцмережах

 

Наукометричні профілі науковців ІТ НААН (подивитися)

Увага! Змінилася адреса Інституту (подивитися)

Об’ява! Оренда приміщення  (детальніше)

Звіти діяльності ДП ДГ "Гонтарівка" (подивитися)

Корисна інформація

Послуги і пропозиції:

- дослідження якості кормів та продукції тваринного походження: (Прайс)

- молекулярно-генетичні і фізіолого-біохімічні дослідження: (Прайс)

- перелік послуг, що надаються ІТ НААН:(прайс)


Наукова література