Система нормованої годівлі враховує потребу коней в енергії, поживних та мінеральних речовинах з урахуванням фізіологічного стану та рівня фізичного навантаження.

Необхідні поживні речовини вводять до раціону з розрахунку на 1 МДж перетравної енергії згідно з таблицею.

Потреба в поживних речовинах

у перерахунку на 1 МДж перетравної енергії

Показник

ПП,

г

Ca,

г

Р,

г

Mg,

г

Сu,

мг

Zn,

мг

Sc,

мкг

Віт.А,

МО

Віт.Е, мг

Потреба підтримуюча

5

0,43

0,26

0,14

0,8

6

11

645

9

Робота: легка

середня

важка

5

0,39

0,23

0,12

0,7

5

9

570

8

5

0,32

0,19

0,10

0,6

4

7

465

7

4 - 8

0,28

0,16

0,09

0,5

3

6

370

6

Вагітність, 9 – 11 міс.

6 - 7

0,48

0,32

0,11

1,2

5

16

800

7

Лактація, 3 міс.

8,7

0,4-1

0,33

0,09

0,8

4

11

550

5

Лошата: 7 – 12 міс.

12 – 18 міс.

18 – 24 міс.

7,5

0,44

0,29

0,09

0,9

5

14

725

5

6,5

0,41

0,28

0,11

1,2

5

16

950

5

6,0

0,41

0,26

0,12

1,4

6

17

1060

6

 Наприклад, якщо добовий раціон складається тільки з сіна то в 1 кг корму міститься 7 MДж перетравної енергії, то кінь з масою 500 кг має отримати для задоволення підтримуючої потреби в 1 кг не менше 7 × 5 = 35 г  перетравного протеїну і близько 3 г кальцію. Якщо, однак, концентрація енергії в раціоні складає від 11 МДж / кг для лактуючих кобил в 1 кг раціону повинно бути 96 г перетравного протеїну і 4,5 г кальцію.

Ефект – поліпшення зовнішнього вигляду та підвищення спортивної та робочої продуктивності на 15-20 % у порівнянні з діючими в Україні нормами.

Рекомендована галузь застосування – конярські підприємства.

 

Розробник: І. В. Ткачова

Тел.: (057) 740-38-26; e-mail: i-tkachova@yаndex.ru

Перепечатка материалов без ссылки на наш сайт запрещена!

 

Поиск по сайту

Объявления

Оголошується набір до аспірантури на 2018 рік (детальніше)

Об’ява! Оренда приміщення  (детальніше)

Звіти діяльності ДП ДГ "Гонтарівка" (подивитися)

Полезная информация

Предлагаем исследования качаства кормов и продукции животного происхождения: (Прайс 2018)

  • зоохимический анализ кормов и их компонентов;
    минеральный состав;
    исследования качества молока и мяса;
    микробиологические исследования;
    токсичность кормов;
    исследования продукции пчеловодства;
    молекулярно-генетические исследования;
    биохимические показатели.


Литература