Нормативна документація, що регламентує технологію ведення конярства на основі вихідних вимог до технологічних, організаційно-економічних, зоогігієнічних та етологічних норм вирощування, утримання, тренінгу та випробування коней, розроблених з використанням попередніх напрацювань, розроблених стандартів та рекомендацій.

Вихідні вимоги дійсні до виконання технологічних операцій: при виході лошат на 100 кобил - 75-80 голів у суб’єктах племінної справи; 60-70 голів в не племінних господарствах.

Відповідно розробленого нормативу:

-  встановлені оптимальні норми площі та розміри основних технологічних елементів будівлі для утримання коней;

- регламентовані системи утримання коней різних статево-вікових груп, норми площі пасовищ, левад та вимоги до споруджень на пасовищах;

- визначені параметри відбору та підготовки коней до репродукції, парування (осіменіння) кобил, вижереблення кобил;

- встановлені вимоги до вирощування і тренування молодняку коней, випробування молодняку на іподромі;

- обґрунтовані вимоги до годівлі коней: типи годівлі, якість кормів, потреба у поживних речовинах, приблизні раціони;

- встановлені ветеринарно-санітарні вимоги до конярських підприємств і первинного зоотехнічного обліку;

- визначені вимоги до виконання технологічних операцій та методи оцінки якості робіт, безпеки на конярських підприємствах, транспортування коней.

Рекомендована галузь застосування – конезаводи та конеферми.

 

Розробники: І. В. Ткачова, О. О. Ткаченко, С. В. Лютих

Тел.: (057) 740-38-26; e-mail: i-tkachova@yаndex.ru

Перепечатка материалов без ссылки на наш сайт запрещена!

 

Поиск по сайту

Объявления

Оголошується набір до аспірантури на 2018 рік (детальніше)

Об’ява! Оренда приміщення  (детальніше)

Звіти діяльності ДП ДГ "Гонтарівка" (подивитися)

Полезная информация

Предлагаем исследования качаства кормов и продукции животного происхождения: (Прайс 2018)

  • зоохимический анализ кормов и их компонентов;
    минеральный состав;
    исследования качества молока и мяса;
    микробиологические исследования;
    токсичность кормов;
    исследования продукции пчеловодства;
    молекулярно-генетические исследования;
    биохимические показатели.


Литература