В Україні скоротилося поголів’я корів і молодняку великої рогатої худоби для виробництва яловичини. Враховуючи нереальність швидкого відновлення поголів’я корів, пріоритетним напрямом збільшення виробництва яловичини повинно бути максимальна реалізація біологічного потенціалу м’ясної продуктивності існуючого поголів’я бугайців молочних і комбінованих порід шляхом інтенсифікації вирощування до рівня середньодобових приростів 800-900 г та живої маси 500-550 кг.

Вирішення цієї важливої проблеми досягається шляхом удосконаленої породної технології, нормованої повноцінної годівлі з оптимізованою структурою раціонів, помірною концентрацією енергії речовини кормів і регульованого споживання сухої речовини і енергії бугайців по вікових періодах вирощування.

Параметри енергоощадної технології інтенсивного вирощування бугайців включають наступні показники:

- жива маса на початок періоду – 40-45 кг;

- вік на початок періоду – 30-35 днів;

- жива маса на кінець періоду – 550-580 кг;

- вік на кінець періоду – 18-21 міс;

- середньодобовий приріст – 900-1000 г;

- маса парної туши – 310-320 кг;

- забійний вихід – 59-60 %;

- вихід м’якості – 80-82 %;

- коефіцієнт м’ясності – 4,8-5,0.

Ефект – впровадження в господарствах енергоощадної технології інтенсивного вирощування бугайців забезпечує виробництво високоякісної яловичини з оптимальним відношенням білку до жиру в межах 1,2 – 1:1 при зменшенні на 10 % витрат кормів та енергії на 1 ц приросту. Це дозволить додатково одержати прибуток у молочному скотарстві.

 

Розробники: С. А. Михальченко, В. П. Білий

Тел.: (057) 740-34-48

Перепечатка материалов без ссылки на наш сайт запрещена!

 

Поиск по сайту

Объявления

Оголошується набір до аспірантури на 2018 рік (детальніше)

Об’ява! Оренда приміщення  (детальніше)

Звіти діяльності ДП ДГ "Гонтарівка" (подивитися)

Полезная информация

Предлагаем исследования качаства кормов и продукции животного происхождения: (Прайс 2018)

  • зоохимический анализ кормов и их компонентов;
    минеральный состав;
    исследования качества молока и мяса;
    микробиологические исследования;
    токсичность кормов;
    исследования продукции пчеловодства;
    молекулярно-генетические исследования;
    биохимические показатели.


Литература