Розроблено ефективні прийоми селекції з використанням кросбридингу в якості материнської форми овець дніпропетровського внутрішньопородного типу асканійської м'ясо-вовнової породи та батьківської – баранів порід олібс і мериноландшаф м’ясного напряму продуктивності.

З їх застосуванням створено нову породу, яка є імпортозаміщувальним варіантом для забезпечення розвитку в Україні нового спеціалізованого м’ясного напряму вівчарства. Потенціал продуктивності овець придніпровської м'ясноїпороди забезпечує одержання живої маси баранів-плідників та вівцематок на рівні 120 кг та 69 кг відповідно, молодняку річного віку – до 55 кг, настриг митої вовни – 2,0-2,3 кг, тониною 24-28 мкм, довжиною 9-11 см. Маса найдовшого м’яза спини – 2,0-2,1 кг, площа м’язового “вічка” – до 25 см2, діаметр м’язових волокон – 31-32 мкм. Вихід туші при забої баранчиків 7-9-місячного віку (вирощених без відгодівлі) – 48-49 %, а у тварин 14-18-місячного віку – 50-51 %. Стандарт середньодобових приростів у молодняку до відлучення від матерів – 280 г, реалізований потенціал – 450 г/добу. Середня багатоплідність вівцематок у базових господарствах перевищує 130 %, кращий показник – 149 ягнят у розрахунку на 100 вівцематок.

Рекомендована галузь застосування – сільгосппідприємства з ведення вівчарства, фермерські господарства.

 

Розробник: І. А. Помітун

Тел.:    (057) 740-32-37, E-mail:  pоmіtun@uкr.nеt

Копіювання матеріалів без посилання на наш сайт заборонено!

 

Пошук по сайту

Оголошення

 Оголошується конкурс на заміщення вакантної посади директора ДП «ДГ «Гонтарівка» ІТ НААН» (детальніше)

Запрошуємо молодих вчених до участі в конференції (30.10.18) (детальніше)

Увага! Змінилася адреса Інституту (подивитися)

Оголошується набір статей до НТБ № 120   (до 15.11.18) (детальніше)

(завантажити правила оформлення)

Об’ява! Оренда приміщення  (детальніше)

Звіти діяльності ДП ДГ "Гонтарівка" (подивитися)

Корисна інформація

Предлагаем исследования качаства кормов и продукции животного происхождения: (Прайс 2018)

  • зоохимический анализ кормов и их компонентов;
    минеральный состав;
    исследования качества молока и мяса;
    микробиологические исследования;
    токсичность кормов;
    исследования продукции пчеловодства;
    молекулярно-генетические исследования;
    биохимические показатели.


Литература